Demisii la varful politicii britanice, in urma alegerilor legislative

0
6

Mai multi lideri ai celor mai importante partide politice din Marea Britanie si-au dat demisia, in urma anuntarii rezultatelor alegerilor legislative care au avut loc ieri. Printre acestia se numara si Nigel Farage, partidului eurofob UKIP, relateaza ziare.com

 

Farage a anuntat astazi ca renunta la functia de lider al UKIP, pentru ca nu a reusit sa intre in parlament in urma alegerilor legislative dar nu a exclus posibilitatea de a candida din nou pentru conducerea formatiunii: "Vor avea loc alegeri pentru conducerea viitorului lider UKIP in septembrie si voi lua in considerare in timpul acestei veri daca ma voi inscrie pentru a face aceasta munca din nou", le-a declarat Farage reporterilor, potrivit Reuters.


Potrivit publicatiei The Independent, Nigel Farage a pierdut in favoarea candidatului conservator Craig Mackinlay la o diferenta de aproape 3.000 de voturi. "Ma simt foarte bine. Din punct de vedere profesional am o dezamagire, dar personal simt ca mi s-a luat o greutate de pe umeri", a spus Farage, la putin timp dupa anuntarea rezultatului.

 

CITITI SI: UPDATE Alegeri Marea Britanie. Conservatorii castiga scrutinul, la mare distanta de laburisti. Esec major pentru radicalii de la UKIP (exit poll-uri)

 

Nick Clegg demisioneaza din fruntea Partidului Liberal-Democratilor
 

Si liderul liberal-democratilor britanici, Nick Clegg, si-a anuntat vineri demisia din fruntea partidului, dupa ce formatiunea sa a inregistrat un esec rasunator la alegerile legislative de joi: "Rezultatele au fost devastatoare", a recunoscut Nick Clegg. Clegg si-a salvat in extremis postul de parlamentar, iesind castigator in circumscriptia Sheffield Hallam, din nordul Angliei."Este dureros de evident acum ca a fost o noapte cruda si punitiva pentru liberal-democrati", a declarat Clegg, vicepremier in exercitiu in guvernul de la Londra.

La randul sau, Ed Miliband si-a anuntat vineri demisia din functia de lider al Partidului Laburist dupa infrangerea suferita de aceasta formatiune in alegerile legislative desfasurate joi in Marea Britanie, care au fost castigate de Partidul Conservator, informeaza AFP si Reuters. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!