Demisionat sau demis, Steve Bannon, strategul șef al lui Trump, va părăsi Casa Albă(surse)

0
7

Presedintele american Donald Trump l-ar fi concediat pe principalul sau consilier strategic Steve Bannon, a informat pentru Reuters o persoana familiara cu decizia. Demersul a fost făcut după ce lui Bannon i s-ar fi forțat demisia dar acesta a refuzat să o facă.

 

 

 

O sursa apropiata lui Bannon a declarat ca nu e de asteptat ca acesta sa-si dea singur demisia. "Bannon ii va forta pe ei sa il demita", a spus sursa citată de Reuters. "Nu isi va da in mod oficial demisia. Si-a facut treaba in continuare. A lucrat la proiecte", a adaugat aceasta.

 

Cotidianul New York Times (NYT), in schimb, a citat o persoana apropiata lui Bannon spunand ca, dimpotrivă, acesta si-ar fi depus demisia încă de pe 7 august, urmand sa fie anuntata saptamana aceasta, dar ca anuntul a fost amanat de controversele izbucnite in urma unui miting al nationalistilor albi in Virginia, la finalul saptamanii trecute.

 

Bannon si-a periclitat pozitia acordand saptamana aceasta un interviu publicatiei American Prospect, un site de stiri cu orientare de stanga, in care a fost perceput ca subminand pozitia presedintelui Trump in ceea ce priveste Coreea de Nord.

 

Bannon le-a declarat apoi colaboratorilor ca a crezut ca vorbeste cu un profesor universitar si ca este off the record.

 

El le-am mai spus prietenilor ca ar putea sa se intoarca la platforma de dreapta Breitbart News daca ar fi sa plece de la Casa Alba.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!