Deptatul PNL Mircea Rosca a fost eliberat din arest preventiv

0
8

Deputatul PNL Mircea Roșca și vărul acestuia, Adrian Rotilă, au ieșit din arestul preventiv, fiind plasați în arest la domiciliu, arată Hotnews. Ambii sunt cercetați de către DNA pentru fapte de corupție. Mircea Roșca și vărul acestuia se aflau în arest preventiv din luna noiembrie a anului trecut.
 

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația formulată de cei acuzați împotriva deciziei instanței de a prelungi arestul preventiv, dispunând înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu.

Roșca este implicat într-un dosar pentru trafic de influență. Împreună cu el mai este cercetat vărul său, Adrian Rotilă, precum și președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu. Primii doi sunt acuzați de cumpărare de influență și dare de mită.

Conform DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene PNL Prahova, Mircea Roșca a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Popescu și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, cu scopul de a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunțătorului.
 

CITIȚI ȘI: Noi excluderi in PNL: deputatii Thuma Hubert si Verginel Gireada, vizati de conducerea partidului

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!