Deputatul liberal Vlad Nistor, declarat incompatibil

0
6

Deputatul liberal Vlad Nistor a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI), fiind avut in vedere un conflict de interese in perioada aprilie 2010-octombrie 2012.

Decizia a fost luata de ANI intrucat Vlad Nistor a detinut simultan functia de decat al Facultatii de Istorie din Universitatea din Bucuresti si functiile de director al Institutului de Studii Diplomatice din Facultatea de Istorie (aprilie 2010-februarie 2011) si director al Departamentului de Istorie Antica, Arheologie si Istoria Artei din Facultatea de Istorie (noiembrie 2011-octombrie 2012), potrivit HotNews.

Potrivit ANI, Vlad Nistor a incalcat dispozitiile art. 72, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 128/ 1997, potrivit carora "Functiile de conducere (…) de decan (…) director de departament (…) sau de unitate de cercetare (…) nu se cumuleaza", si dispozitiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/ 2011, potrivit carora "Functiile de conducere (…) de decan (…) de director de departament sau de unitate de cercetare-dezvoltare (…) nu se cumuleaza".

Agentia de Integritate mai arata ca Vlad Nistor a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza, iar deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!