Despărțirea

0
12

În sfârșit, dna Mona Pivniceru a reușit să-și dea demisia și din CSM și din magistratură (după 25 de ani) pentru a deveni ministru al Justiției. Despărțirea n-a fost ușoară: CSM a întârziat cu cvorumul câteva zile încercând s-o împiedice pe dna Pivniceru să intre în „grupul infracțional organizat” din care alții nu știau cum să iasă. Câțiva colegi s-au îmbolnăvit de problemele medicale ale familiei auzind că dna Pivniceru își lasă serviciul iar dl. Danileț era dispus să-și apere colega cu propria centură neagră de riscul unei angajări sezoniere. Nici pentru dna Pivniceru n-a fost ușor să renunțe la o viață în justiție și o remunerație f. f. mare pentru un anotimp în infernul Ponta. Ce va fi determinat o femeie matură, prezentabilă, situație materială bună, carieră de succes, fără obligații, să începă o aventură cu dl. Ponta, nu se știe. Probabil că i s-a promis ceva de soi (după ce-și va încheia misiunea) altfel sacrificiul nu se explică. Nici măcar prin misterul feminin. Gurile rele vorbesc despre un post de judecător la CCR după ce expiră mandatul dlui Predescu – dar pare nesigur. Dacă până atunci col. Dogaru desființează CCR?

În plus, pare un loc rău famat unde dl. Antonescu a identificat „șase politruci” care au votat invalidarea referendumului. Și ceilalți trei, ce sunt? Ei nu-s politruci? Sunt monotruci? Dar trebuie să-l înțelegem: bietul Crin a suferit un asemenea șoc aflând că trebuie să părsească palatul Cotroceni încât delirează zilnic acuzând justiția, UE, SUA și presa internațională că țin cu dl. Băsescu și chemând lumea să iasă în stradă ca să-i țină scaunul și să-l scape de proprietar: „fac apel public, e nevoie de presiune publică asupra lui Băsescu pentru a demisiona”. E ceva să vezi un președinte de țară instigând lumea la proteste. E chiar ceva patologic: în lumea normală demisionează cine-a pierdut și-a băgat țara la balamuc.

Dar, așa cum sunt ele, naționalismul isteric al lui Antonescu și socialismul rudimentar al lui Ponta, ca și național-socialismul rezultat, îi sunt pe plac dnei Zoe Petre care, de când i-a intrat fiul consilier la guvern, și-a pierdut liniștea și logica. Mamițica se mută de pe un canal pe altul apărând cabinetul (unde „dl. Zoe”, neastâmpărat, s-a blocat) de defensiva dlui Băsescu  pe care premierul chiar l-a făcut „golan”. Poftim! Acum, îl plagiază și pe Iliescu! Așa le zicea Ilici celor din P. Univ. '90. Semn că premierul xerox a plagiat și mineriada – punând în schimb democrația  între ghilimele.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.