Dinozaurii: reptile sau păsări? – curs pentru copii la „Antipa”

0
10

2017 / 08 / 28

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la un nou modul al Şcolii de Vară de la Antipa, intitulat Reptile sau păsări? O călătorie în timp pentru a cunoaşte cele mai mari animale care au trăit vreodată, dinozaurii. Cursul se va desfăşura în perioada 28 august – 1 septembrie 2017 în Sala Atelier a Muzeului şi va fi susţinut de către Dr. Tiberiu Săhlean. 

E greu de crezut că zilnic trecem neştiutori şi, poate nepăsători, peste rămăşiţele unor animale dispărute cu foarte mult timp în urmă şi că, de asemenea, acest oraş aglomerat, pe care îl numim Bucureşti, se afla cu milioane de ani în urmă pe fundul unui vast ocean tropical, care mai degrabă ne aminteşte de Caraibe decât de peisajele familiare ale României. În acele timpuri străvechi, întreg Pământul se afla sub dominaţia unor animale atât de bizare, atât de gigantice, încât sfidau orice imaginaţie; din acest punct de vedere, o parte din filmul Jurassic Park este cât se poate de reală! Iar reptilele, multe dintre ele gigantice, chiar dominau toate mediile de viaţă: uscat, apă şi aer. Dar oare dinozaurii erau doar nişte reptile ajunse la proporţii uriaşe, sau povestea este mai complicată decât atât? Şi chiar au dispărut toţi dinozaurii la sfârşitul Perioadei Cretatice? Iar dacă într-adevăr au dispărut, care să fi fost cauza acestui cataclism? 

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani şi se desfăşoară zilnic între orele10:15 şi 12:15. Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 fraţi. 
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 15 locuri/modul. 
Detalii pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!