Discutiile dintre presedinte si premier pe tema reducerii CAS, ESUATE. Ponta, pentru Mediafax: Ne-am certat! Presedintele Basescu face declaratii la ora 18.00

0
8

Discutiile dintre presedintele Basescu si premierul Ponta privind reducerea CAS s-au terminat in jurul orei 16.30, dupa aproximativ 30 de minute. Negocierile au esuat, conform unor surse citate de Realitatea.net. Seful executivului a mers, luni, la Cotroceni, pentru o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Seful statului a declarat ca nu va promulga legea privind reducerea CAS pana cand Guvernul nu ii va spune concret de unde va fi acoperita gaura bugetara generata de reducerea contributiilor sociale cu 5%.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, negocierile au eşuat.

"Nu am stabilit nimic", a declarat Victor Ponta, la finalul discuţiilor, întrebat fiind la ce concluzii s-a ajuns în urma discuţiilor cu Traian Băsescu.

"Ne-am certat !", a declarat agenţiei Mediafax premierul Victor Ponta, după întâlnire.

Într-o declaraţie făcută săptămâna trecută, Traian Băsescu a anticipat că Executivul va creşte taxele. Fapt confirmat în weekend de un proiect lansat în dezbatere pe site-ul Finanţelor şi care, între timp, a fost retras de premier.

Acesta prevedea, printre altele, dublarea impozitelor auto şi creşterea de peste 10 ori a celor pe proprietăţile nerezidenţiale.

Guvernul a aprobat în luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat şi Camera Deputaţilor.

Presedintele Basescu urmeaza sa tina o declaratie de presa la ora 18.00, ca urmare a discutiei cu premierul, conform Realitatea TV.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!