Dmitri Rogozin, vicepremierul rus: Scutul american antiracheta nu face fata rachetelor rusesti

0
6

Dmitri Rogozinvicepremierul rus, responsabil de industria militara a Federatiei Ruse, a declarat ca sistemul de aparare antiracheta al SUA nu afecteaza potentialul strategic al Rusiei, deoarece nu ar rezista rachetelor strategice rusesti, relateaza ziare.com


"Nici acum si nici chiar in perspectiva, sistemul de aparare antiracheta al SUA nu va putea sa stopeze sau sa puna la indoiala potentialul strategic al Rusiei", a declarat Rogozin, intr-o emisiune televizata de pe canalul Rossia 1, refuzand totusi sa faca vreo precizare cu privire la caracteristicile rachetelor strategice rusesti, potrivit agentiei de presa oficiale TASS.
 

"Cu inca trei ani in urma se faceau multe ironii cu privire la starea complexului nostru militar-industrial si toata lumea considera ca putem sa confectionam, in cel mai bun caz, doar cratite. Situatia s-a schimbat acum. SUA sunt deja in mod real preocupate de planurile noastre de reinzestrare a armatei", a afirmat Rogozin.
 

CITITI SI: Washingtonul sporeste masurile de securitate in bazele si instalatiile militare din Europa

 

"Acestea nu sunt doar niste proiecte, ci volume concrete, a caror calitate tehnica creste de la an la an", a adaugat el.
 

Doar in 2014, Rusia a fabricat 170 de avioane militare, 289 de elicoptere, 87 de nave, vase si echipamente maritime, cinci submarine, dintre care doua destinate exportului in Vietnam, a precizat vicepremierul rus. "Am lansat in spatiu in 2014 circa 80 de aparate cosmice, am efectuat 52 de lansari de pe teritoriul Rusiei si de pe Baikonur. Si zeci de rachete balistice intercontinentale.

Fara a lua in considerare productia de pusti automate, mitraliere, munitie – tot ce este necesar pentru fortele armate", a afirmat el, indicand ca dezvoltarea industriei militare a inregistrat in anul trecut un salt real fata de cea din 2010.

Rogozin a mai spus ca sanctiunile occidentale ar fi fost gandite pentru a reduce dramatic nivelul de trai in Rusia si a provoca revolta populatiei fata de actualele autoritati de la Kremlin. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!