DNA a disjuns cauza privind conflictul de interese in cazul Victor Ponta

0
9

DNA a disjuns cauza privind conflictul de interese in cazul premierului Victor Ponta, pentru a se face in continuare cercetari in legatura cu imprejurarea comiterii acelor presupuse fapte in care sunt implicate si alte persoane, fata de care nu s-au finalizat cercetarile.

 

Judecatoarea Cristina Rotaru de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, careia i-a fost repartizat dosarul premierului Victor Ponta, a facut cerere de abtinere pe motiv de incompatibilitate. Cererea sa a fost aprobata, iar dosarul va fi repartizat aleatoriu altui judecator. "Admite declaratia de abtinere, constata incompatibilitatea si stabileste ca doamna judecator nu va participa la judecarea cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 3407/1/2015 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in decizia instantei, citata de Agerpres.

 

Cristina Rotaru a facut parte din completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care l-a condamnat in ianuarie 2014 pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare.
 

DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor. In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata Dan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic. DNA a facut anuntul in timp ce premierul se afla in sedinta CSAT de la Palatul Cotroceni. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!