DNA cere din nou arestarea lui Nicusor Constantinescu

0
5

DNA solicita, inca o data, arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, aflat in SUA, conform Ziare.com.

Solicitarea a fost depusa la Tribunalul Bucuresti la mai putin de 48 de ore dupa ce au fost publicate pe Internet imagini care il arata pe Nicusor Constantinescu fumand si discutand cu prietenii pe o strada din New York.

Cererea procurorilor va primi un termen de judecata si va putea fi ulterior contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da decizia definitiva, conform sursei citate.

Procurorii sustin ca sederea lui Nicusor Constantinescu dupa data de 1 iulie in SUA este ilegala si cer revocarea controlului judiciar.

DNA a cerut inca de la inceput arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu, acesta fiind dat in urmarire internationala. Avocatii lui au depus contestatie, invocand faptul ca presedintele CJ Constanta este grav bolnav, motiv pentru care si-a prelungit sederea in America, si precizand ca tratamentul la care este supus acolo nu permite transportarea lui in tara.

Curtea de Apel Bucuresti a admis argumentele aduse de avocati si a constatat ca acesta a ramas legal in SUA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!