DNA cere pedepse peste media prevazuta de lege in dosarul privind interventii in cauze de INSOLVENTA a lui Dan ADAMESCU

0
7

Procurorii DNA au cerut, luni, judecatorilor CAB,  la ultimul termen din dosarul in care sunt implicati oamenii de afaceri Dan Adamescu si Iosif Armas si magistratii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, sa ii condamne pe acestia la pedepse orientate peste media prevazuta de lege, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa in care sunt judecati, relateaza ziare.com


Avocatii celor 20 de inculpati incearca sa ii convinga pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) de nevinovatia clientilor lor. Ei prezinta instantei concluziile pe fond in acest dosar decoruptie, urmand ca acuzatii sa isi sustina ultimul cuvant in fata magistratilor,
 

         Arestarea lui Dan Adamescu

In 24 iunie 2014, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Dan Adamescu, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa.

 

CITITI SI: INTERCEPTARI.Miliardarul Dan ADAMESCU, arestat preventiv pentru 30 de zile, a incercat sa CUMPERE MARTORII. Vezi motivarea judecatorilor

 

Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august 2014, cand instantasuprema a dispus masura arestului la domiciliu. Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august 2014, data de la care este in arestul la domiciliu.

 

Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa. Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu, pentru dare de mita.
 

Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.
 

CITITI SI: Dan Adamescu, URMARIT PENAL. Omul de afaceri este acuzat de DARE DE MITA. Avocatul sau S-A SINUCIS

 

Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare.

 

Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!