DNA ii trimite in judecata pe George Scutaru si Dan Motreanu pentru spalare de bani

0
8

Fostul consilier prezidential George Scutaru si vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu au fost trimis in judecata, luni, de Directia Nationala Anticoruptie.

 

Procurorii ii acuza pe cei doi de spalare de bani, alaturi de ei fiind trimisa in judecata si Ana Maria Schaer, in calitate de administrat al unei societati comperciala, de asemenea acuzata de spalare de bani.

 

Anchetatorii explica in rechizitoriu: “În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

 

Din suma de 700.000 euro, bani primiți efectiv de persoana denunțătoare, aceasta le-a remis inculpaților Scutaru George-Adrian și Motreanu Dan Ștefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale), a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate.

 

Pentru a disimula proveniența acestor sume de bani, inculpații Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Ștefan și Schaer Ana Maria au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală", arata procurorii DNA.

 

Fata de inculpati a fost dispus sechestru asigurator si poprire pe bunurile mobile si imobile pana la concurenta sumei de 1.213.090 lei, iar dosarul a fost trimis spre judecate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!