DNA il trimite in judecata pe managerului Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti

0
9

Procurorii anticoruptie au dispus, marti, trimiterea in judecata a managerului Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti. Medicul Alexandru Ion Baloi e acuzat de luare de mita. Tot astazi, DNA a trimis-o in judecata si pe Mihaela Udrea, directoare in Ministerul Sanatatii.

 

In cazul managerului Spitalului Judetean deUrgenta (SJU) Ploiesti, DNA sustine ca Alexandru Baloi ar fi primit bani din contracte de servicii incheiate de SJU Ploiesti cu un om de afaceri, denuntator in cauza.

 

Procurorii explica: “inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.
Din conținutul probatoriului a rezultat că foloasele necuvenite remise inculpatului Băloi Ion Alexandru, în perioada menționată, se ridică la suma totală de 6.500 lei și au fost remise în trei tranșe”.

 

De altfel, anchetatorii l-au surprins in flagrant pe Alexandru Baloi, la 26 august 2015, dupa ce acesta din urma primise o spaga de 3.000 de lei.

 

Suma in cauza ar fi fost primita de managerului SJU Ploiesti “pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale”, mai argumenteaza DNA.

 

Procurorii au dipus fata de Alexandru Baloi masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile. Dosarul merge spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

 

Tot astazi, DNA a dispus trimiterea in judecata a Mihaelei Udrea, directoare a Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sanatatii. Procuroii o acuza pe aceasta de luare de mita.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!