DNA Perchezitii la primaria Timisoara. 6.000 de dosare legate de retrocedări, ridicate de procurori

0
6

DNA efectueaza perchezitii la Primăria Timișoara, de unde ridică documentele de la Serviciul Terenuri legate de vânzarea imobilelor pe Legea 112 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, în cadrul unui dosar complex, relateaza Agerpres.

 

Anchetatorii ar ridica aproximativ 6.000 de dosare pentru verificari.

 

"Nu știu despre ce este vorba, dar vă voi comunica ulterior", a declarat primarul Nicolae Robu.

 

Legea 112 reactualizată precizează că persoanele care erau chiriași ai respectivelor locuințe în anul 1995 pot cumpăra locuințele în rate, la prețuri avantajoase, dar primăria ar fi vândut astfel de locuințe și unor persoane care nu îndeplineau această condiție, respectiv nu erau chiriași la data intrării în vigoare a legii, ci au devenit ulterior chiriași.

 

Surse juridice spun că aceste vânzări s-ar fi făcut ilegal, în baza unor contracte semnate de o comisie a Primăriei Timișoara, prin care se făcea o derogare de la lege.

 

Corpul de Control al primului-ministru a făcut un control legat de modul în care s-au efectuat aceste restituiri în ultimii ani, iar raportul care a constatat o serie de ilegalități a fost trimis DNA.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!