Donald Trump spune că, în ce priveşte Venezuela, există şi opţiunea militară

0
9

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că “avem multe opțiuni privind Venezuela. Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

 

Inclusiv, spune Trump, o posibilă opțiune militară, dacă este necesar", transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

 

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă și mor". 

 

Reuters reamintește că în ultimele patru luni de proteste și-au pierdut viața peste 120 de venezueleni.

 

Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii.

 

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naționale că amenințarea cu o intervenție militară este "un act de nebunie" și că va urma o declarație oficială pe această temă.

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunțase joi că dorește să discute cu Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante.

 

Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

 

Vineri, Casa Albă a anunțat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar președintele american a refuzat și declarat că va discuta cu omologul său venezuelean când în Venezuela se va restabili democrația. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!