Donald Tusk: Summitul european din 12 februarie, dedicat luptei anti-teroriste

0
7

Summitul programat pentru 12 februarie la Bruxelles se va concentra asupra luptei impotriva terorismului, a declarat vineri presedintele Consiliului European, Donald Tusk. Reactia oficialului european vine dupa atacul terorist asupra redactiei publicatiei franceze “Charlie Hebdo”, soldat cu 12 morti”, potrivit AFP, citata de Agerpres.

“Am vorbit cu președintele (francez François) Hollande ieri (joi) seară, și am intenția de a utiliza reuniunea șefilor de stat și de guvern din 12 februarie pentru a discuta răspunsul pe care UE poate să-l dea provocărilor” luptei împotriva terorismului, a declarat Tusk după o întâlnire avută la Riga cu premierul leton Laimdota Straujuma.

Teroarea a lovit Europa”, a subliniat Donald Tusk.

“Uniunea Europeană nu poate face totul, dar ea poate contribui la întărirea securității noastre”, a adăugat liderul european, amintind de introducerea mandatului de arestare european după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Trebuie să facem însă mai mult”, a mai declarat președintele Consiliului European.

Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ținta unui atac terorist, care a îndoliat întreaga Franță și a readus în dezbatere consolidarea securității europene în fața terorismului. Acest subiect se va afla pe agenda reuniunii miniștrilor de externe din UE ce va avea loc pe 19 ianuarie, la Bruxelles.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!