Dorina Gonț, președintele Camerei Executorilor Judecătorești, a fost arestata preventiv, alaturi de alte trei persoane

0
3

Dorina Gonț, președintele Camerei Executorilor Judecătorești, a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel București. In acelasi dosar au mai fost arestati Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor, fiind acuzați de evaziune fiscală. Prejudiciul in acest dosar s-ar ridica la trei milioane de euro, relateaza Agerpres.

 

Decizia Curtii de Apel poate fi contestata în 48 de ore de la comunicare.

 

Curtea a dispus "arestarea preventivă a inculpaților Dorina Gonț, Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatelor de arestare. În baza art. 229 Cod procedură penală încunoștiințează de îndată Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Voluntari, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire față de minorul (…), aflat în întreținerea inculpatului Ciprian Nistor. Pronunțată în camera de consiliu azi, 22.04.2015, ora 09,00", se arată în minuta deciziei CAB.

 

"Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

 

Polițiștii și procurorii au pus sechestru pe biroul executorilor judecătorești, fiind efectuate in prealabil percheziții.

 

Trei societăți comerciale foloseau servicii fictive ale unor firme din domeniul IT, consultanță și marketing, iar banii erau transferați prin intermediul a șapte societăți fantomă în Cipru, ulterior banii întorcându-se în țară în conturile societăților menționate.

 

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!