Dosar de evaziune. Percheziţii la hotelul Rin Grand care aparţine lui Robert Negoiţă

0
7

Poliţiştii fac percheziţii la puncte de lucru din Bucureşti şi Ilfov ale unor firme suspectate de rambursări ilegale de TVA şi evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste cinci milioane de euro, comise prin intermediul unor societăţi din domeniul construcţiei de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri.

 
  

Surse judiciare declară că una dintre percheziţii este societatea Pro Hotels, din cadrul grupului de firme Rin Group, deţinut de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, conform News.ro.

 

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile sunt făcute de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale la două punctele de lucru, respectiv birouri şi spaţii comerciale, ale unor societăţi comerciale.

 

“În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de rambursări ilegale de TVA şi de evaziune fiscală, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul construcţiei de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri. Prejudiciul estimat este de peste 5.000.000 de euro”, a precizat Poliţia Română.

 

Surse din Poliţie au declarat că una dintre percheziţii este la un birou al firmei Pro Hotels, aflat în hotelul Rin Grand.  Pro Hotels face parte din grupul de firme Rin Group, deţinut de fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, conform News.ro.

 

Acţiunea este coordonată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!