Dosar de moarte suspectă în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu

0
5

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul artistului Ioan Gyuri Pascu, Anchetatorii solicită documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, iar mai multe persoane vor fi audiate.

 

 

UPDATE: Poliția a ridicat documente de la SMURD în cazul Ioan Gyuri Pascu. A fost ridicat inclusiv defibrilatorul folosit în timpul intervențiilor medicale, conform Digi24.ro. Documentele au fost ridicate de polițiștii din cadrul serviciului „Omoruri” al Poliției Capitalei.

 

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane, transmite Mediafax.  

 

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital, conducerea Ambulanţei solicitând sancţionarea disciplinară, potrivit medicului Alis Grasu. Întrebată dacă medicul ar fi trebuit să-i facă o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, Alis Grasu a precizat că ea ar fi făcut o electrocardiogramă, dar că este "mai exagerată ca alţi medici".

 

Totodată, medicul nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

 

"Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanţă sancţionarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii", a mai spus Alis Grasu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!