Dosarul retrocedarilor. Ioan Adam a demisionat din Parlament. Tudor Chiuariu nu demisioneaza

0
6

Deputatul Ioan Adam a demisionat, vineri, din Parlament. In acelasi timp, senatorul Tudor Chiuariu a declarat ca nu are de gand sa-si dea demisia din Legislativ, considerand ca este nevinovat. Cei doi sunt implicati in dosarul retrocedarilor ilegale.

''Am primit demisia domnului deputat Ioan Adam din calitatea de deputat și o vom înainta pe 2 februarie către plen'', a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, după ședința Biroului permanent.

Ioan Adam a fost arestat pe 20 noiembrie printr-o decizie luată de instanța supremă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din Bacău.

Pe de alta parte, Tudor Chiuariu a declarat, vineri, că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat în urma trimiterii sale în judecată. Chiuariu isi sustine nevinovatia. Senatorul spune că nu el a semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-a negociat şi nici nu a stabilit el suma pentru asistenţa juridică.

"Nu m-am gândit să-mi dau (demisia din Senat, n.r.)", a spus Tudor Chiuariu, înainte de începerea şedinţei de judecată a primului termen din dosarul retrocedării ilegale de păduri, în care senatorul este acuzat de trafic de influenţă.

Primul termen în dosarul retrocedărilor de păduri are loc vineri, când sunt verificate, în procedură de cameră preliminară, măsurile preventive dispuse faţă de unii dintre inculpaţi, potrivit Romania Libera.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!