Dragnea declară că va propune eliminarea imunităţii parlamentarilor şi a preşedintelui

0
7

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat, referindu-se la votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea, dar și la alte asemenea situații, că “presiunea” pusă pe parlamentari este “inimaginabilă” și îi pune pe aceștia să devină “judecători”.

 
 

 El afirmă că va propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României, conform Agerpres.

 

"Nu mai comentez de mult astfel de voturi, pentru că atât timp cât noi avem în Constituție acea prevedere greșită din punctul meu de vedere — poate inițial cei care au făcut Constituția au gândit într-un fel, numai că evoluția societății ne pune în situația în care presiunea care se pune pe deputați sau pe senatori e inimaginabilă și îi pune pe acești oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul", a afirmat Dragnea, la finalul unui eveniment economic care s-a desfășurat la Hotel Athenee Palace Hilton.

 

El s-a pronunțat pentru eliminarea imunităților "pentru toată lumea", inclusiv pentru președinte.

 

"Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii își exprimă un punct de vedere prin vot, așa cred de cuviință. Dacă vreodată în țara asta vom reuși să ajungem la modificarea Constituției, eu o să propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm și alte modele care sunt în alte țări", a susținut liderul PSD.

 

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!