Dragnea e de acord sa se reia votul in Senat in cazul Oprea si-i face pe liberali ipocriti

0
6

Liviu Dragnea s-a declarat de acord cu propunerea. “PSD nu va avea niciun fel de ezitare daca se va ajunge in aceasta situatie. PSD nu va bloca reluarea votului. Si daca se va relua, voi fi acolo ca spectator,” a spus Dragnea in conferinta de presa sustinuta la Murighiol, in Delta Dunarii, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

 

 

Dragnea insa i-a acuzat pe liberali ca sunt ipocriti. "PNL e ipocrit. Majoritatea voturilor au venit de acolo" a spus el, desi majoritatea senatorilor liberali au votat la vedere, informeaza Hotnews.ro.

 

 

Partidul National Liberal a anuntat ca luni va solicita reluarea votului in Senat in cazul inceperii urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea si ii cere presedintelui PSD Liviu Dragnea sa accepte aceasta propunere.

 

  

 

 "Solicitam presedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neaga evidenta votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, sa fie de acord cu aceasta propunere. In caz contrar, este dovada faptului ca Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-si mentine imunitatea" afirma PNL intr-un comunicat de presa.

 

 

 

"Liviu Dragnea ar trebui sa evadeze din realitatea paralela in care se afla, in care PSD este un sustinator al egalitatii in fata legii si a justitiei, un promotor al luptei anticoruptie, si sa recunoasca ceea ce o tara intreaga a vazut: senatorii PSD au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de ancheta. In cazul unora, care n-au fost suficient de abili, mass-media a constatat in nominal cine sunt cei care s-au impotrivit, adica senatorii PSD-ALDE si acolitii" continua ei.

 

 

 

PNL repeta faptul ca toti senatorii liberali au votat "pentru" solicitarea DNA si afirma ca respinge "orice alte intoxicari care afirma contrariul".

 

  

"Drept suport pentru aceasta actiune indicam decizia Curtii Constitutionale nr. 223/2016, care in baza articolului 64 din Constitutie permite reluarea votului prin decizia plenului camerei respective intrucat <>" se arata in comunicat.

 

 

PNL afirma ca "cel mai sanatos lucru pentru viitor este acela de a accepta propunerea PNL de eliminare a practicii votului secret in Parlament". 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!