Dragnea ii raspunde lui Iliescu: Nu stiu ce-si dorea Ceausescu, nu l-am cunoscut prea bine

0
10

“Am constatat cu foarte mare satisfactie in ultimele trei saptamani, si nu numai, din discutiile purtate cu multe organizatii, ca membrii de partid agreeaza acest sistem pentru ca vor sa-si voteze presedintele, vor sa voteze ei. (…) Nu este un sistem comunist. Dupa parerea mea este un sistem ultrademocratic”, a spus Dragnea, citat de Hotnews, adaugand ca acest sistem este folosit si in alte tari si este “un exercitiu maxim de democratie”.
Presedintele interimar al PSD a mai spus ca, initial, a avut rezerve fata de acest sistem “din punct de vedere organizatoric”, insa lucrurile au fost puse la punct.
Ce spunea Iliescu
Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat foarte mirat de acest sistem unic în lume:
“Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță”, a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic “Destinul unui om de stânga”.
“Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează”, a mai spus Iliescu, citat de Agerpres.
“Eu sunt rupt de activitatea practică, concretă a conducerii de partid. Nu știu cum gândesc acest lucru (reprezentanții conducerii PSD — n.r.). Poate au o tehnică gândită, eu nu știu, nu o percep și nu o înțeleg”, a susținut Iliescu.
Deși la susținut pe Dragnea la alegerile pentru șefia interimară, acum, fostul președinte spune că nu va sprijini pe nimeni. Mai mult, se pare că Iliescu își pregătește o intervenție critică: “La congres voi spune mai mult”, a precizatel, pentru Agerpres.

"Am constatat cu foarte mare satisfactie in ultimele trei saptamani, si nu numai, din discutiile purtate cu multe organizatii, ca membrii de partid agreeaza acest sistem pentru ca vor sa-si voteze presedintele, vor sa voteze ei. (…) Nu este un sistem comunist. Dupa parerea mea este un sistem ultrademocratic", a spus Dragnea, citat de Hotnews, adaugand ca acest sistem este folosit si in alte tari si este "un exercitiu maxim de democratie".

Presedintele interimar al PSD a mai spus ca, initial, a avut rezerve fata de acest sistem "din punct de vedere organizatoric", insa lucrurile au fost puse la punct.

Iliescu, despre noul sistem de alegere a sefului PSD: Peste tot in lume voteaza delegatii

Cum se va desfășura procesul de vot pentru alegerea președintelui PSD

PSD are un nou regulament pentru alegerea președintelui, regulament votat la ședința din 21 septembrie, de către Comitetul Executiv Național: liderul partidului este ales prin votul tuturor membrilor care doresc să participe, teoretic fiind vorba despre aproximativ 500.000 de social-democrați.

Acest regulament se va aplica pe 11 octombrie, la congresul PSD, când va fi ales noul președinte al formațiunii.

Scrutinul intern de alegeri se va organiza simultan in toate organizatiile locale (comunale, orasenesti, municipale, centre de votare la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, Diaspora si Republica Moldova), in data de 11 octombrie 2015, intre orele 8.00 – 20.00, scrie Hotnews.

Comisia Electorala Centrala va centraliza procesul verbal al scrutinului intern pentru alegerea Presedintelui PSD si il va inainta Congresului PSD, pentru a valida rezultatul scrutinului intern de alegeri si pentru a se anunta Presedintele PSD.

Ce spunea Iliescu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat foarte mirat de acest sistem unic în lume:

"Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță", a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic "Destinul unui om de stânga".

"Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează", a mai spus Iliescu, citat de Agerpres.

"Eu sunt rupt de activitatea practică, concretă a conducerii de partid. Nu știu cum gândesc acest lucru (reprezentanții conducerii PSD — n.r.). Poate au o tehnică gândită, eu nu știu, nu o percep și nu o înțeleg", a susținut Iliescu.

Deși la susținut pe Dragnea la alegerile pentru șefia interimară, acum, fostul președinte spune că nu va sprijini pe nimeni. Mai mult, se pare că Iliescu își pregătește o intervenție critică: "La congres voi spune mai mult", a precizatel, pentru Agerpres.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!