Dragnea ii solicita lui Iohannis sa nu se implice în competiția electorală dintre partide

0
6

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a criticat astazi declaratiile presedintelui Iohannis legate de faptul ca Dacian Ciolos, premierul Romaniei, ar trebuie sa-si declare adeziunea pentru unul dintre partidele de pe scena politica romaneasca.

 

Dragnea considera ca, prin declaratiile facute, presedintele ar trece cu vederea votul din decembrie al romanilor: "Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români."

 

Social-democratul i-a cerut presedintelui Iohannis sa respecte Constitutia: "Îi reamintesc domnului președinte ce scrie în Constituția României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: „Suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”, a transmis presedintele PSD.

 

Dragnea considera ca noul Guvern va fi ales format asa cum vor decide romanii prin vot si ii cere presedintelui sa nu se implice in competitia electorala: "Ii solicit Președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită așa cum vor hotărî cetățenii prin vot . Experimentul „Guvernul meu” a eșuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această țară și cine le poate crea un viitor mai bun."

 

Presedintele Iohannis a declarat astazi ca Dacian Ciolos a avut proiecte bune ca prim-ministru si i-a cerut acestuia sa-si declare preferinta pentru o eventuala colaborare cu unul dintre partidele actuale dupa alegeri. Iohannis a precizat ca nu va mai numi un premier independent politic dupa alegerile din decembrie.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!