Dragnea, pe urmele lui Ceaușescu: se laudă cu producția record la ha. Ne batem cu țările mari

0
6

România a depășit anul acesta 10 milioane de tone la producția de grâu, ceea ce nu s-a mai reușit până acum, dar a înregistrat și cea mai mare producție de rapiță din istoria țării, de 1,7 milioane de tone, a spus marți, președintele PSD, Liviu Dragnea. Luni se lăuda că guvernul a depășit stadiul implementării programului de guvernare.

 

 

 "Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

 

 

El a afirmat ca la grau si secara productia a depasit 10 milioane de tone: "Nu s-a mai reusit asa ceva in Romania”.  Productii record sunt si la rapita si mazare, rezultate foarte bune fiind si la orz si orzoaica. "Ne uitam cu speranta si la productia de struguri", a afirmat Dragnea. Liderul PSD a spus ca a fost o vreme foarte buna, dar a contat faptul ca ministerul agriculturii a acordat subventiile la timp, “vorbim de bani seriosi”, asa ca s-a ajuns in situatia ca bancile sa-i caute pe fermieri. “Am ajuns la productii de grau de peste 10 tone (pe hectar)”, a declarat liderul coalitiei de guvernare. adaugand ca acesta este potentialul Romaniei si ca “noi ne batem cu tarile mari din Europa”, a spus Dragnea, citat de Hotnews.ro. 

 

 

"Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricultură, dar faptul că MADR a alocat subvențiile la timp până la finalului lunii martie și faptul că fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși — 2,7 miliarde de euro — din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile îi căutau pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci, nu au mai avut nevoie, pentru că au avut banii la timp", a spus Dragnea.

 

Șeful PSD a subliniat că le-a transmis fermierilor să aibă "încredere și curaj", pentru că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare.

 

"Am ținut să vin la această locație la invitația domnului ministru și o să mai merg cu domnul ministru în țară pentru că vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Le transmit, de asemenea, să aibă încredere și curaj că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele", a precizat Dragnea.

 

 

Ministrul Agriculturii Petre Daea și șeful PSD Liviu Dragnea fac împreună o vizită de lucru în Călărași.

 

Luni, Dragnea a spus, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Mihai Tudose, ca este foarte mulțumit de activitatea guvernului și că ministrii "au depasit stadiul implementarii programului de guvernare".

                

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!