Dragnea: Propunerea liberalilor ca PSD sa sustina motiunea impotriva lui Ponta, neserioasa

0
9

Propunerea facuta de liberali ca PSD sa ii retraga sustinerea lui Victor Ponta si sa sustina viitoarea motiune de cenzura in Parlament nu gaseste sustinere in formatiunea de la putere, presedintele interimar respingand ideea ca fiind neserioasa.

 

Liviu Dragnea a reafirmat faptul ca PSD continua sa il sustina pe Victor Ponta, trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie.

 

"Raspunsul nostru legat de motiunea de cenzura pe care PNL o va depune in Parlament este unul foarte simplu: nu poate fi o solicitare serioasa. Noi nu dam jos premierul nostru prin votarea unei motiuni de cenzura depusa de opozitie.

 

Asa ceva nu se poate face politic, uman. N-ar fi o abordare serioasa din partea noastra. Daca noi vom avea vreodata, ca partid, vreo problema cu premierul nostru, care este Victor Ponta, ar fi o discutie care se transeaza in interiorul partidului si se procedeaza altfel. Nu ne ducem noi sa ne aliem unei motiuni de cenzura a opozitiei. Cred ca nici dumnealor n-ar face asa ceva", a spus liderul PSD, citat de HotNews.

 

Dragnea a catalogat initiativa PNL ca fiind ipocrita fata de un Guvern condus in continuare “de jure si de facto” de Victor Ponta.

 

"E o situatie neplacuta in care ne aflam si noi, ca partid, si coalitia si in primul rand domnul Victor Ponta, dar este extrem de important pentru noi sa ramanem la guvernare", a adaugat Dragnea.

 

De altfel, decizia Directiei Nationale Anticoruptie de a-l trimite in judecata pe Victor Ponta in dosarul Rovinari-Turceni nu clinteste pozitia social-democratilor fata de premier, acesta continuand sa beneficieze de sprijinul coalitiei.

 

"PSD susține în continuare rămânerea la guvernare și o să discutăm și cu colegii din coaliție și din partid despre această situație. (…) Nu discutăm despre susținerea sau nu a unui primar de comună", a aratat acelasi Liviu Dragnea, vineri, la Ploiesti, aratand ca personal il sustine in continuare pe premier.

 

Liberalii au decis, vineri, sa faca o noua incercare de a da jos Guvernul Victor Ponta prin motiune de cenzura. Opozitia va depune, luni, o initiativa politica in acest sens. Liberalii ar urma sa citeasca textul motiunii in Parlament pe 29 septembrie.

 

Ultima incercare a PNL de a schimba guvernul prin motiune a avut loc in 12 iunie, atunci cand initiativa s-a incheiat cu un esec.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!