Dragnea si-a lansat candidatura: In politica nu poti sa minti, sperand ca nu se va afla

0
7

Președintele interimar al social-democraților și-a lansat duminică, în Alexandria, candidatura pentru șefia PSD. El este susținut de majoritatea filialelor PSD. Reamintim că luni este termen în procesul Referendum, în care Dragnea a fost condamnat, de prima instanță, la un an cu suspendare.

"Vreau sa va anunt ca m-am hotarat sa candidez la presedintia PSD si sper ca dupa incheierea vorbirii sa am si sustinerea voastra. Recunosc ca nu a fost usor de luat decizia, din mai multe motive. Unii spun ca aceasta decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum, pentru ca e nevoie ca PSD sa devina ceea ce am convingerea ca isi doresc foarte multi romani, un factor de stabilitate in viata politica din Romania, pentru Romania, un factor de progres. (…) Am invatat ca nu poti sa minti in politica, nu poti sa minti in speranta ca nu se va afla. Cine nu intelege asta, e degeaba in politica, traieste degeaba in acest sistem", a spus Liviu Dragnea, citat de ziare.com.

"Eu nu voi mai accepta sa existe confuzie intre membrii de partid, atunci cand membrii, in aparitii publice, vorbesc de apartenenta la o doctrina sau ideologie. Vreau sa fie un partid de stanga moderna, un partid al progresului si dezvoltarii. PSD are sansa si posibilitatea, si o va fructifica.

In 25 de ani, aceasta tara a pierdut foarte multe ocazii. In ultimii zece ani a fost un razboi politic care a divizat aceasta tara, a generat scandal, confuzie, a frant destine. A facut ca Romania sa piarda atat in plan intern, cat si in plan extern", a mai precizat liderul interimar al PSD.

El a mai spus că PSD trebuie sa devina un partid care sa genereze incredere.

"PSD nu are nevoie de lideri populisti, care sa fure sperantele oamenilor, dupa care sa duca poporul pe care nici macar el nu o stie de la inceput. PSD are nevoie de stabilitate, de o clarificare doctrinara, are nevoie ca in interiorul sau sa impuna niste reguli ce trebuie respectate de toti.

Va pun o intrebare: sunteti convinsi ca acest partid a propus si sustinut cei mai buni oameni? Eu nu cred", a mai mentionat Liviu Dragnea, citat de ziare.com.

Singurul contracandidat anunțat deocamdată este senatorul Daniel Savu,fost ofițer de securitate și care provine din organizația de la Prahova.

Și-a mai anunțat intrarea în cursă și primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, dar s-a retras la numai 24 de ore după declarația oficială.

Cum se va desfășura procesul de vot pentru alegerea președintelui PSD:

Scrutinul intern de alegeri se va organiza simultan in toate organizatiile locale (comunale, orasenesti, municipale, centre de votare la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti, Diaspora si Republica Moldova), in data de 11 octombrie 2015, intre orele 8.00 – 20.00, scrie Hotnews.

Comisia Electorala Centrala va centraliza procesul verbal al scrutinului intern pentru alegerea Presedintelui PSD si il va inainta Congresului PSD, pentru a valida rezultatul scrutinului intern de alegeri si pentru a se anunta Presedintele PSD.

Ce spune Ion Iliescu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a declarat foarte mirat de acest sistem unic în lume:

"Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță", a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic "Destinul unui om de stânga".

"Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național. Ca toți să voteze, de la oraș și sat pentru tovarășul Ceaușescu. Deci nu știu cum anume practic, tehnic se face așa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegații vin cu un mandat din partea membrilor și deliberează", a mai spus Iliescu, citat de Agerpres.

"Eu sunt rupt de activitatea practică, concretă a conducerii de partid. Nu știu cum gândesc acest lucru (reprezentanții conducerii PSD — n.r.). Poate au o tehnică gândită, eu nu știu, nu o percep și nu o înțeleg", a susținut Iliescu.

Deși la susținut pe Dragnea la alegerile pentru șefia interimară, acum, fostul președinte spune că nu va sprijini pe nimeni. Mai mult, se pare că Iliescu își pregătește o intervenție critică: "La congres voi spune mai mult", a precizatel, pentru Agerpres.

Reamintim că alegerile pentru șefia PSD vor avea loc pe 11 octombrie.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!