Drama dupa drama in Ucraina: Peste 20 de civili, ucisi intr-un atac cu rachete la Lugansk

0
4

Peste 20 de persoane au fost ucise vineri în regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, într-un atac cu rachete, conform unui comunicat publicat de Consiliul Municipal local, transmite Mediafax.

"Atacurile cu rachete au continuat în cursul zilei de vineri asupra oraşului Lugansk şi au vizat aproape toate cartierele din oraş", a precizat Consiliul municipal, relatează agenţia Interfax-Ucraina.

Potrivit primelor informaţii, confruntările de la Lugansk s-au soldat vineri cu peste 20 de morţi.

Forţele ucrainene au lansat o amplă operaţiune armată în regiunile Lugansk şi Doneţk, controlate de separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Atacul vine dupa ce, joi, un avion de linie al Malaesia Airlines cu 300 de oameni la bord a fost doborat de o racheta, in regiunea Donetk. Zona este una intens disputata de fortele guvernamentale ucrainene si separatistii prorusi.

CITESTE SI: Serviciul ucrainean de securitate face publice INTERCEPTARILE unor conversatii telefonice între SEPARATISTI, in care acestia discuta despre DOBORAREA avionului malaysian

Serviciile de informatii americane au informat ca avionul a fost doborat de o racheta lansata dintr-un dispozitiv sol-aer tip BUK, de provenienta sovietica. Totodata, la putin timp dupa aflarea vestii, vicepresedintele american, Joe Biden, a afirmat ca avionul “a fost aruncat in aer in timpul zborului”.

CITESTE SI: TRAGEDIE AVIATICA IN UCRAINA: Joe Biden: Avionul A FOST ARUNCAT IN AER, NU A FOST UN ACCIDENT. Oficial SUA: AERONAVA A FOST LOVITA DE O RACHETA

"Din câte se pare nu a fost un accident. Avionul a fost aruncat în aer în timpul zborului", a afirmat Joe Biden într-un discurs la Detroit.

De cealalta parte, presedintele Rusiei a afirmat ca intreaga responsabilitate a tragediei revine statului pe teritoriul caruia a avut loc incidental. Liderul de la Kremlin blameaza Ucraina pentru drama aviatica de joi.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!