Dupa scandalul imunitatii, parlamentarii isi vor PENSIILE SPECIALE inapoi

0
7

Dupa dezbaterea tensionata privind imunitatea parlamentara, membrii Legislativului pregatesc o noua modificare ce anunta controverse. Desi nu exista in mod oficial, nefiind inregistrat ca initiativa legislativa in Parlament, un proiect de lege privind pensile speciale ale senatorilor si deputatilor circula pe holurile Legislativului si aduna semnaturi de la toate partidele.

Proiectul nu este prima tentativa de acest gen, chiar anul trecut a fost depus un astfel de proiect de catre deputatul PSD Anghel Stanciu. In decembrie 2014, la scurt timp dupa esecul de la alegerile prezidentiale, premierul Victor Ponta afirma ca nu sustine proiectul colegului sau de partid, dar lucrurile par sa fie pe un trend schimbator.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au existat inainte de guvernarea Boc, iar acum se pare ca se incearca reintroducerea lor. Senatorii si deputatii pregatesc, in acest sens, un proiect legislativ.

Desi a strans mai multe semnaturi ale unor parlamentari din toate partidele, proiectul este tinut la secret. Pana la acest moment, reprezentatii PSD si UDMR si-au anuntat in mod oficial sprijinul pentru acest proiect legislativ.

Motivatia gasita, potrivit sustinatorilor proiectului, arata ca dupa ce toate categoriile profesionale carora li s-au taiat pensiile speciale au fost repuse in drepturi, si parlamentarii trebuie sa intre in “normalitate”.

Sunt cei batrani, care incearca sa isi asigure liniste daca nu vor mai candida la anul”, explica un parlamentar din noua generatie.

Si liderul grupului social-democrat din Camera Deputatilor, Marian Neacsu, are cunostinta despre demers.

Da, stiu despre demersul colegilor nostri si il sustin pentru ca parlamentarii sunt printre ultimele categorii socio-profesionale care au avut drepturile de pensie taiate si care prin proiectul respectiv pot sa revina la normal”, a spus Neacsu despre initiativa legislativa, aratand ca aceasta “copiaza identic sistemul de pensionare din Parlamentul European”.

Citeste integral pe Gandul.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!