Echipele de salvatori au gasit a doua CUTIE NEAGRA a avionului Malaysia Airlines, prabusit in estul Ucrainei. SEPARATISTII pro-rusi au anuntat, joi seara, ca au gasit prima cutie neagra

0
4

Echipele de salvare din Ucraina au anuntat ca au recuperat, vineri dimineata, cea de-a doua "cutie neagra" a avionului Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, care s-a prabusit joi  la frontiera dintre Ucraina si Rusia, in regiunea separatista Donetk, tragedie in urma careia nu au existat supravietuitori. Recuperarea celei de-a doua cutii negre a aparatului de zbor vine dupa ce separatistii pro-rusi anuntasera, joi seara, ca au gasit prima cutie neagra, relateaza Hotnews.

 

Noaptea trecuta, serviciile secrete ucrainene au dat publicitatii un videoclip care arata, in opinia lor, ca avionul a fost doborat de separatistii pro-rusi, crezand ca este vorba despre un avion militar. Clipul a fost publicat de Kiev Post si preluat de The Guardian.

 

La bordul avionului se aflau 298 de persoane – 283 de pasageri si 15 membri ai echipajului. Presa olandeza a anuntat ca in avion se aflau 154 de olandezi, 47 de cetatenie inca necunoscuta, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi si un cetatean canadian.
 

Multi dintre pasagarii avionului mergeau la o conferinta internaionala despre SIDA care este programata sa inceapa duminica la Melbourne in Australia, a declarat vineri directorul organizatiei ONUSIDA, Michel Sidibe, pe contul sau de Twitter.

 

CITITI SIAproximativ 100 dintre pasagerii aflati la bordul avionului PRABUSIT in estul Ucrainei mergeau la MELBOURNE, la o conferinţă internationala pe tema SIDA

 

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a dat publicitatii si inregistrarile unor apeluir telefonice intre ofiteri ai serviciilor ruse de informatii militare si membri ai grupurilor de insurgenti, care arata ca avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines ce efectua o cursa Amsterdam – Kuala Lumpur ar fi fost doborat de un grup de militanti cazaci sustinuti de Rusia, in apropiere de satul ucrainean Chornukhine, regiunea Lugansk, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Donetsk.

 

CITITI SI: Serviciul ucrainean de securitate face publice INTERCEPTARILE unor conversatii telefonice între SEPARATISTI, in care acestia discuta despre DOBORAREA avionului malaysian


Separatistii pro-rusi au fost de acord sa permita anchetatorilor internationali accesul in siguranta si fara restrictii in Ucraina, la locul unde a cazut joi avionul malaezian, a anuntat vineri dimineata OSCE.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!