Şedinţa Plenului CSM, suspendată din lipsă de cvorum. Premierul Ponta, vizita fara rezultat. O noua sedinta maine, de la ora 9

0
3

UPDATE. "La acest moment, sedinta plenului s-a amanat din cauza lipsei de cvorum, nu uitati ca functionam intr-o componenta de 18 membri. Pe parcursul zilei de astazi, in conditiile in care conditiile de cvorum vor fi indeplinite, sedinta plenului va fi reluata, in caz contrar, maine pentru ora 09.00 (joi) a fost convocata o sedinta a plenului CSM", a spus presedintele CSM Alina Ghica, care a precizat ca mai este nevoie de doi magistrati pentru cvorum, potrivit Agerpres.

 

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care trebuia să înceapă la ora 10.00, a fost suspendată din lipsă de cvorum. Premierul Victor Ponta a plecat, miercuri, de la Consiliul Superior al Magistraturii, el declarând că nu a fost întrunit cvorumul pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei, relateaza Mediafax.

"E absolut dezamagitor. E vorba de cum functioneaza sistemul justitiei. Justitia trebuie sa aiba un ministru, maine este rectificarea bugetului. De trei zile CSM nu are cvorum ca sa ia act de demisia unui om, ceea ce este categoric impotriva justitiei," a declarat premierul Ponta, inainte sa paraseasca sediul CSM.

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să se reunească la ora 10.00, potrivit programului anunţat, însă discuţiile nu au început încă, întrucât la sediul CSM au venit doar 14 din cei 19 membri ai CSM.

La şedinţa CSM nu pot participa Mona Pivniceru, care şi-a depus demisia din Consiliu, şi procurorul George Bălan, suspendat pentru că este cercetat într-un dosar penal.

CSM trebuia sa ia act de demisia Monei Pivniceru din magistratura pentru ca aceasta sa poata prelua portofoliul Justitiei. Functia de ministru al Justitiei este detinuta interimar de prim-ministrul Victor Ponta.