Eduard Hellvig a explicat declaratiile referitoare la interventia SRI in justitie

0
7

Eduard Hellvig, directorul SRI, a explicat sâmbătă afirmațiile făcute de generalul Dumitru Dumbravă, șeful Direcției juridice din cadrul Serviciului, referitor la implicarea instituției în actul de justiție.

 

Dumbravă a declarat într-un interviu acordat juridice.ro că SRI urmărește anchetele DNA de la sesizare și până la sentința definitivă.

 

„Daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”, spunea Dumitru Dumbravă în interviul respectiv.

 

Declarația a declanșat o serie de proteste din partea magistraților, trei dintre asociațiile acestora solicitând Comisiei parlamentare de control a SRI să ceară serviciului clarificări pe marginea afirmațiilor lui Dumbravă.

 

Sâmbătă, cu ocazia lansării Monografiei SRI, directorul Eduard Hellvig a oferit primele lămuriri: „SRI lucreaza bine, dar din pacate are momente in care comunica prost. Daca la acea afirmatie ar fi fost o virgula dupa care s-ar fi spus in „limitele legilor si competentelor stabilite pentru SRI”, aceasta discutie nu exista. Vom imbunatati aceasta calitate de comunicare. Ceea ce este important de stiut este ca un serviciu de informatii, in principiu, nu comunica in spatiul public, comunica mai mult pe alte paliere”, a declarat Hellvig, citat de ziuanews.ro

 

„Poate, daca ar fi fost un interviu acum cativa ani, nimeni nu ar fi sesizat. Urmarim ca in procesul in sine, sa nu existe persoane – judecatori, procurori – care pe drum au uitat ca servesc statul roman”, a mai explicat directorul SRI.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!