Edward Snowden a cerut prelungirea permisului de ședere in Rusia

0
6

Fostul colaborator al Agenției Naționale de Securitate (NSA), Edward Snowden, a cerut prelungirea permisului de ședere pe teritoriul Rusiei. Actualul permis va expira în august, a anunțat miercuri avocatul său rus Anatoli Kucerena, informează AFP, citata Agerpres.

Kucerena a confirmat pentru AFP că a depus documentele necesare 'pentru prelungirea șederii (lui Snowden) în Rusia'. 'Așteptăm decizia', ce urmează să fie luată de serviciul rus pentru imigrație, a mai spus avocatul.

Anatoli Kucerena, care se ocupă de cazul Edward Snowden din momentul sosirii acestuia în Rusia, în iunie anul trecut, declarase deja, luna trecuta, că se va ocupa de prelungirea permisului de ședere al clientului său.

Americanul Edward Snowden, inculpat pentru spionaj în țara sa natală după ce dezvăluise amploarea supravegherii electronice desfășurate de SUA la nivel mondial, a fost blocat mai mult de o lună în incinta aeroportului din Moscova, înainte de a primi azil și de a pleca spre o direcție necunoscută din Rusia, din imposibilitate de a ajunge în America Latină.

Fostul consilier al NSA, căruia autoritățile americane i-au retras pașaportul, a amintit în iunie că formulase o cerere de azil în Brazilia și că ar fi 'fericit' să ajungă în această țară.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!