Elena Udrea cere inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai usoara. Instanta a ramas in pronuntare

0
14

Inalta Curte judeca vineri cererea Elenei Udrea de eliberare din arest preventiv. Avocatul fostei sefe a PMP sustine in continuare ca argumentele procurorilor DNA prin care cer mentinerea arestului se bazeaza doar pe un denunt. Instanta a ramas in pronuntare.

Potrivit lui Marius Striblea, procurorii anticoruptie se bazeaza doar pe denuntul facut de Gheorghe Nastasia impotriva Elenei Udrea in cererea de mentinere a arestului preventiv. Fostul secretar general din Ministerul Turismului sustine ca i-ar fi dat deputatului o geanta cu 900.000 de euro.

"Procurorii au venit cu o acuzatie bazata pe declaratia lui Nastasia si au incercat zilele acestea sa gaseasca un alt element care sa sustina denuntul. Nici pana astazi, acea acuzatie nu poate fi dublata”, a spus Striblea, potrivit Ziare.com.

Din acest punct de vedere, motivul pentru arestarea preventiva nu mai exista. La inceput au spus ca au nevoie de aceasta masura pentru diverse activitati, administrari de probe, audieri de martori au fost facute si azi nu mai exista motiv pentru mentinerea masurii", a continuat avocatul lui Udrea.

In ce priveste cea mai recenta acuzatie privind o presupusa spalare de bani, Striblea a sustinut in fata judecatorilor ca “noua acuzatie nu face obiectul masurii preventive, care s-a luat initiat pentru alte infractiuni”.

In ce priveste starea clientei sale, Marius Striblea a raspuns: "Nu este simplu sa stai in arest cand e asa frumos afara si toata lumea se bucura de sarbatoarea Pastelui".

Rugat sa mentioneze care este starea de sprit a Elenei Udrea fata de denuntatori in aceasta perioada a sarbatorilor pascale, avocatul a repetat ce a sustinut chiar fostul ministru la iesirea de la Inalta Curte: "Doar Dumnezeu ii iarta pe denuntatori!".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri o noua cerere prin care Udrea solicita inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai usoara in dosarul “Gala Bute”. Magistratii au ramas in pronuntare.

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!