Elena Udrea: Cristian Diaconescu este in scorul partidului. Intrarea lui in turul doi la prezidentiale e posibila

0
4

Cristian Diaconescu, prezidentiabilul PMP, se afla la un score gal cu cel al partidului in preferintele electoratului, iar intrarea acestuia in turul 2 al prezidentialelor nu este exclusa, a afirmat presedintele PMP, Elena Udrea, conform Mediafax.

Prezentă, vineri seară, la Sinaia, unde are loc Conferinţa Naţională a Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea a afirmat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că sondajele PMP arată faptul că Diaconescu nu se află sub scorul formaţiunii care îl susţine, ci la un scor egal cu partidul în preferinţele electoratului pentru alegerile prezidenţiale.

"Candidatul PMP este, după sondajele noastre, în scorul partidului. Suntem la începutul acestei campanii şi cred că nu este de neluat în calcul un exemplu din 2000, când candidatul Partidului Democrat la Primăria Capitalei a intrat cu 7% în primul tur, a reuşit să se califice în turul al doilea cu 17% şi l-a învins în turul doi pe Sorin Oprescu, cel care câştigase 47% în turul întâi. Cred că un candidat care la începutul campaniei pleacă de la un scor la limita partidului care îl susţine poate să ajungă în turul doi, iar în turul doi orice este posibil", a afirmat Elena Udrea.

Aceasta a spus că în primul tur Diaconescu trebuie să fie mai credibil decât ceilalţi candidaţi ai partidelor de centru-dreapta şi că "lucrul acesta nu este greu".

Întrebată cu cine ar intra Cristian Diaconescu în turul al doilea conform scenariului pe care îl susţine, preşedintele PMP a spus că Victor Ponta ar fi contracandidatul care nu ar fi greu de învins. Udrea a susţinut că Ponta nu poate câştiga preşedinţia României doar cu electoratul de stânga, că acesta are nevoie şi de susţinerea unei părţi a electoratului de dreapta, susţinere pe care nu o va avea întrucât la consultările cu Traian Basescu pe tema CAS "şi-a dovedit ipocrizia şi populismul şi demagogia".

"Va rămâne cu un electorat de stânga, ceea ce nu-i garantează în acest moment succesul în turul doi", a spus Udrea, referindu-se la prezidentiabilul PSD.

Întrebată pe cine ar susţine PMP în situaţia în care Cristian Diaconescu nu ar intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Udrea a răspuns că îl va susţine pe contracandidatul lui Victor Ponta, cu condiţia ca acel candidat să aducă lămuriri referitoare la poziţia sa faţă de independenţa justiţiei, depolitizarea instituţiilor, reforma administrativă.

"Vom susţine contracandidatul lui Victor Ponta, dar în condiţiile în care acel candidat ne spune şi nouă ce vrea. Adică vreau să ştiu şi eu care e diferenţa între domnul Victor Ponta şi domnul Klaus Iohannis, spre exemplu, sau între domnul Victor Ponta şi domnul Crin Antonescu, spre exemplu, pentru că până prin ianuarie nu era nicio diferenţă. Victor Ponta şi domnul Antonescu erau braţ la braţ", a adăugat Elena Udrea, conform sursei citate.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!