Elena Udrea: Traian Basescu NU se va inscrie in PMP. Le-am spus colegilor din partid ca e PUTIN PENIBIL sa astepte salvarea de la un om

0
7

“Este putin penibil sa astepte ca Basescu sa salveze partidul”, le-a spus Elena Udrea colegilor din PMP. Liderul Partidului Miscarea Populara a declarat, luni, ca nu va mai candida pentru un nou mandat la sefia formatiunii, in 8 februarie. Totodata, Udrea a subliniat ca fostul presedinte Traian Basescu nu se va mai inscrie in PMP, asa cum a declarat in repetate randuri.

Udrea a făcut această precizare după şedinţa Consiliului Naţional al PMP, care a stabilit ca data Congresului partidului să fie pe 8 februarie, când va fi aleasă o nouă echipă de conducere, potrivit Mediafax.

"Rămân în PMP, dar nu mai candidez (la şedia partidului – n.r.). Rămân ca simplu membru. Sunt deputat în PMP, rămân deputat în PMP şi voi avea acelaşi rol de a susţine proiectele partidului", a precizat Udrea într-o conferinţă de presă.
 

“Nu se va inscrie in PMP”

Cu privire la viitoarea relatie a PMP cu Traian Basescu, Udrea a subliniat ceea ce le-a spus colegilor de partid, anume ca nu trebuie sa astepte o salvare din partea fostului sef de stat roman.

Întrebată dacă Băsescu mai vine în PMP Udrea a răspuns: "Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât a răspuns domnul preşedinte, nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că rămâne alături de acest proiect pe care chiar dânsul l-a iniţiat".
 

O salvare “putin penibila”

Udrea a arătat că le-a spus colegilor din PMP că "este puţin penibil să aştepte ca fostul preşedinte Traian Băsescu să salveze partidul".

"Eu le-am spus colegilor care se uită la dumneavoastră la presă şi nu mai gândesc cu mintea lor, gândesc cu mintea dumneavoastră, că, dacă noi ca partid aşteptăm să ne salveze preşedintele şi până atunci stăm aşa şi ne uităm la ce se întâmplă, cu siguranţă că nu suntem pe drumul cel bun”, a aratat Udrea.

Ea a continuat: “Suntem oameni care facem politică, preşedintele ne este partener dar acum, chiar să aştepţi tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te faci parlamentar, primar, consilier, cred că este puţin penibil, pentru nişte oameni care se vor politicieni. Eu cred că parteneriatul cu preşedintele va fi de mare folos PMP, dar de aici şi până la a aştepta toţi, anesteziaţi, să vină preşedintele că, dacă nu, nu facem nimic, este cale lungă", a adăugat Elena Udrea.

Preşedintele PMP Elena Udrea a anunţat înainte de scrutinul prezidenţial că fostul preşedinte va fi prezent în 22 decembrie, în prima zi după finalizarea mandatului său, la sediul PMP, unde i se va amenaja un birou, Băsescu dorind ca acest cadru să fie suficient de încăpător şi pentru decorarea cu tablouri.

Ea anunţa că Traian Băsescu se va înscrie în PMP a doua zi după ce nu va mai fi şeful statului, precizând că singura funcţie de conducere pe care ar putea să o aibă Traian Băsescu în PMP ar fi cea de preşedinte al partidului, pentru că ”nu-şi imaginează ca actualul şef al statului să vină ca secretar general sau ca vicepreşedinte”.

În octombrie, Traian Băsescu a declara că PMP va avea un Congres după alegerile prezidenţiale, dar nu cu el candidat la şefia acestei formaţiuni.

Va fi un congres la PMP, dar nu cum mine candidat la preşedinţia partidului”, a spus Băsescu la Adevărul Live, adăugând că este nevoie de ”un alt fel de partid, care să nu aibă agăţate compromisuri urâte”.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!