Eliberarea lui Nastase, judecata in 9 septembrie

0
7

Judecatorii Tribunalului Bucuresti vor dezbate pe 9 septembrie eliberarea lui Adrian Nastase, conform stiripesurse.

Acesta a depus o cerere pentru eliberarea conditionata la Tribunalul Bucuresti, dupa ce comisia pentru eliberari conditionate de la penitenciarul Jilava i-a dat un aviz favorabil, precizand ca indeplineste conditiile necesare eliberarii.

Comisia penitenciarului Jilana a dat aviz favorabil pentru eliberarea fostului premier Adrian Nastase, in 3 iulie, dupa ce acesta a depus o cerere in acest sens.

Judecătoria Sectorului 4 va decide termenul la care se va judeca cererea.

Adrian Nastase este condamnat la patru ani si sase luni inchisoare in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii". 

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca la cei patru ani de inchisoare primiti de fostul premier in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii" sa se adauge sase luni ca spor de pedeapsa, astfel incat acesta va executa in final patru ani si sase luni de inchisoare.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!