Emil Boc: Numele PNL pentru PDL este NEDREPT cu membrii de partid obişnuiţi. De acest nume se leagă cele mai importante victorii politice de după 1989. Cu numele ar mai trebui asteptat

0
8

Fostul preşedinte democrat-liberal Emil Boc susţine că numele PNL pentru PDL este "nedrept cu membrii de partid obişnuiţi", care nu doresc "topirea" PDL în PNL. Boc a apreciat că ar mai trebui aşteptat cu numele noii formaţiuni de dreapta, informeaza Mediafax.

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că foarte mulţi membri simpli ai partidului i-au spus că numele PDL este în conştiinţa fiecăruia şi ei nu doresc "topirea" PDL în PNL.

 

CITITI SI: VIDEO Vasile BLAGA: Partidul rezultat din fuziunea PDL-PNL se va numi PNL. Un partid va da candidatul la PREZIDENTIALE, celalalt PREMIERUL

 

"Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai importante victorii politice de după 1989", a spus Boc.

Potrivit acestuia, victoriile politice care compun brandul PDL nu sunt puţine, făcând referire la câştigarea, de două ori, a funcţiei de preşedinte al României, la faptul că partidul a dat primari generali ai Capitalei, un guvern, miniştri şi a declanşat "reformele fundamentale ale statului român în cele mai grele perioade de după cel de-al Doilea Război Mondial".

"Sunt elemente care ţin de conştiinţa fiecărui membru, de brandul PDL şi îţi este greu să le vezi topite în PNL. Ideea unei alianţe e extraordinară şi trebuie susţinută cu toată convingerea de către toţi. Poate că această soluţie cu numele ar mai putea aştepta, astfel încât să ai toţi membrii de partid mulţumiţi şi mobilizaţi în perspectiva viitoarei confruntări politice cu PSD de la prezidenţiale, care nu va fi uşoară. Ceea ce spun este vocea mai multor membri obişnuiţi ai PDL", a afirmat Emil Boc.

El a menţionat că decizia privind numele viitoarei formaţiuni de dreapta aparţine conducerii PDL şi Convenţiei Naţionale, dar a susţinut că "lucrurile trebuie discutate", pentru a putea fi adunate toate resursele pe care cele două partide le au, dar şi cele de pe dreapta, pentru a învinge PSD la prezidenţiale.

"M-aş uita la fiecare nuanţă, la fiecare sensibilitate şi aş aduna tot ce se poate pozitiv pentru a concentra energiile spre un succes la alegerile din toamnă", a menţionat Emil Boc.

Liderul PDL Vasile Blaga a anuntat joi ca partidul rezultat din fuziunea PDL cu PNL se va numi PNL. El a precizat ca unul dintre partide va da candidatul la alegerile prezidentiale, iar celalalt partenerul pentru functia de prim-ministru. Noul partid va fi inregistrat insa la inceputul lui 2015, a precizat Blaga. Sediul va fi in Aleea Modrogan 1 (sediul PDL), relateaza Hotnews.

 

S-au terminat negocierile pentru unificarea dreptei”, a declarat si Klaus Iohannis. "Noi ne dorim sa castigam prezidentialele cu candidatul pe care il vom desemna la inceputul lunii august, dar ne dorim sa castigam si alegerile parlamentare din 2016”, a spus liderul liberal. 
 

Alianta electorala se va inregistra la 8 septembrie, candidatul la presedintie trebuie inregistrat la 15 septembrie, a precizat Blaga. Acesta din urma va fi anuntat pe 4-5 august, cand se va stabili si echipa de campanie.  Congresul comun PDL-PNL urmeaza sa aiba loc pe 26 iulie. 
 

"Pe noi ne-a interesat mai putin numele," a mai spus Blaga. 

 

CITITI SI: Vasile BLAGA: Nu vom colabora cu BASESCU, nici cu UDREA sau PMP. PDL si PNL vor propune o ALIANTA ELECTORALA pentru alegerile PREZIDENTIALE


Potrivit statutului PDL-PNL, publicat de HotNews, cele doua partide urmeaza sa fuziuneze intr-o procedura in trei etape, programata sa se finalizeze in anul 2017.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!