Fabius, ministrul francez de Externe: Daca toti refugiatii vin in Europa, ISIS a invins

0
12

Dacă toți cei aproximativ patru milioane de refugiați cazați în Turcia, Liban și Iordania vin în Europa, înseamnă că gruparea jihadistă Statul Islamic a câștigat meciul în Orientul Mijlociu, a avertizat marți ministrul de externe francez, Laurent Fabius, citat de Agerpres.

“Este foarte dificil, dar dacă toți acești refugiați vin în Europa sau în altă parte, Statul Islamic a câștigat jocul. Este necesar ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, este important ca diversitatea să fie conservată”, a pledat șeful diplomației franceze.

 

Declarațiile au fost făcute înaintea unei conferințe consacrate situației refugiaților din Orientul Mijlociu.

 

În aceeași declarație, ministrul de externe francez a spus că refuză să cedeze în fața (președintelui sirian) Bashar al-Assad. “Să ai sentimentul că Bashar va proteja Siria… Nu. Soluția este (…) foarte dificilă, dar absolut indispensabilă”, a spus el, pentru că Bashar 'i-ar împinge în brațele teroriștilor pe toți cei pe care îi persecută'.

 

O situație care l-a determinat pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, să-l numească pe liderul sirian drept “criminal împotriva umanității”. “Un singur om nu poate sta în calea unei soluții. Va fi necesar să găsim elemente ale regimului și elemente ale opoziției pentru a merge spre această tranziție politică”, a nuanțat Laurent Fabius, după anunțul făcut de președintele Francois Hollande privind desfășurarea unor 'zboruri de recunoaștere' deasupra Siriei în vederea unor 'lovituri' împotriva pozițiilor grupării teroriste Statul Islamic.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!