Fâșia Gaza: Peste 640 de palestinieni UCISI și alți 4.000 RANITI în ofensiva israeliană

0
6

Cel puțin 15 palestinieni și doi soldați israelieni au fost uciși în cursul nopții trecute în Fâșia Gaza, relatează miercuri agenția DPA, citata de Agerpres.

Numărul palestinienilor uciși de la declanșarea, pe 8 iulie, a ofensivei israeliene în Fâșia Gaza a depășit 640, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf al-Qedra, precizând că alți peste 4.000 au fost răniți.

Potrivit UNICEF, cel puțin 121 de copii palestinieni, cu vârste cuprinse între cinci luni și 17 ani, figurează printre cei uciși în bombardamentele israeliene, reprezentând aproape o treime din totalul morților.

De partea israeliană, 29 de soldați și-au pierdut viața în cele șase zile de ofensivă terestră a Israelului în teritoriul palestinian, potrivit armatei.

Un oficial militar a declarat la Canalul 2 al televiziunii israeliene că trupele terestre mai au nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a-și încheia operațiunea de distrugere a unei rețele de tuneluri săpate de către militanți palestinieni ai Hamas în scopul de a se infiltra în Israel.

Negociatorul șef israelian Tzipi Livni, unul din cei șapte membri ai Cabinetului de securitate care ia deciziile în legătură cu ofensiva din Fâșia Gaza, declara anterior: ''Nu va avea loc o încetare a focului până când nu vom pune capăt proiectului tunelurilor, un obiectiv militar pe care îl vom îndeplini''.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!