Fasia Gaza: Peste 700 de palestinieni UCISI în 16 zile ale ofensivei israeliene

0
3

Peste 66 de palestinieni au fost uciși miercuri, în a 16-a zi a ofensivei militare israeliene în Fâșia Gaza, ridicând la 714 numărul total al victimelor palestiniene, dintre care majoritatea sunt civili, potrivit serviciilor de intervenție locale, citate de AFP, relateaza Agerpres.

În cealaltă tabără, 34 de israelieni au murit de la declanșarea conflictului în 8 iulie: 32 de soldați uciși în majoritate în luptele din Gaza și doi civili morți în urma căderii în Israel a unor obuze trase din Gaza, potrivit armatei. De asemenea, un muncitor thailandez și-a pierdut viața în tirul cu obuze palestinian.

În Fâșia Gaza, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență locale Ashraf al-Qodra a informat despre uciderea a 66 de persoane miercuri și altor 18 în primele ore ale zilei de joi în lovituri israeliene, potrivit unui bilanț care nu încetează să crească.

Printre victimele raidurilor aeriene și bombardamentelor de artilerie care au vizat enclava palestiniană figurează mai mulți copii, a adăugat el.

Acest bilanț este dificil de verificat, ținând cont de haosul din Fâșia Gaza, de imposibilitatea de a evacua victimele și de lipsa de coordonare între serviciile de intervenție, în timp ce cadavre continuă să fie scoase în fiecare zi de sub dărâmăturile locuințelor distruse, potrivit serviciilor de salvare.

Potrivit ONU, majoritatea victimelor palestiniene sunt persoane civile.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!