Filmul De ce eu?, bazat pe cazul Panait, in premiera la Festivalul de Film de la Berlin

0
15

Pelicula “De ce eu?”, in regia lui Tudor Giurgiu, se afla in selectia oficiala a celei de-a 65-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin. Filmul are la baza cazul real al sinuciderii procurorului Cristian Panait, potrivit Ziare.com.

Pelicula va fi proiectata in sectiunea Panorama Special, dedicata premierelor importante din cinema-ul independent si productiilor americane de anvergura, dupa cum se arata intr-un comunicat remis presei. Festivalul va avea loc in perioada 5 – 15 februarie 2015.

Astfel, "pe 11 februarie, la ora locala 20.00, regizorul si o parte din echipa vor lua parte la proiectia de gala de la Kino International. Echipa se va intalni, totodata, cu jurnalistii straini, in cadrul unei conferinte de presa transmise online", se arata in documentul transmis.

Filmul "De ce eu?", inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele, va fi lansat in cinematografe pe 27 februarie.

Scenariul peliculei a fost semnat de Loredana Novak si Tudor Giurgiu, director de imagine este Marius Panduru, montajul este realizat de Lemhenyi Reka, de scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, iar costumele au fost create de Szelyes Andrea, muzica fiind compusa de Viktor Chouchkov.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!