Fost comisar european, vehiculat pentru postul de consilier prezidential

0
10

Fost comisar european, Leonard Orban a demisionat de la sefia Consiliului de Administratie al Institutului European din Romania, urmand sa paraseasca postul la 15 ianuarie. Numele lui Orban a fost vehiculat pe surse drept viitor consilier al presedintelui Iohannis, potrivit Mediafax.

Demisia a fost depusă la 29 decembrie, iar decizia prin care premierul Victor Ponta ia act de acest gest a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, cu valabilitate din 15 ianuarie.

Orban conduce Consiliul de Administraţie al Institutului European din România din noiembrie 2013, când a fost numit de premierul Ponta.

Potrivit sursei citate, la 20 decembrie, surse politice au declarat că Leonard Orban va coordona, în calitate de consilier prezidenţial, domeniul afacerilor europene.

Orban a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, comisar european pentru multilingvism în intervalul ianuarie 2007-februarie 2010, ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Boc, începând cu septembrie 2011, fiind menţinut pe această funcţie ministerială în Guvernul Ungureanu şi în primul Guvern Ponta.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!