Fostul şef al CJ Argeş Constantin Nicolescu, condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare cu EXECUTARE

0
8

Fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro. Decizia instanței nu este definitivă, anunță Mediafax.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a mai decis în cazul lui Constnatin Nicolescu interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a atestat nereal că fuseseră afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005.

Nicolescu este judecat alături de alte zece persoane, printre care şi angajaţi ai CJ Argeş, pentru o fraudă de 1,2 milioane de euro. Astfel, în acelaşi dosar, Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti, a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Pe de altă parte, în 24 februarie, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a semnat ordinul privind încetarea mandatului lui Nicolescu, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în conflict de interese, mai scrie sursa citată.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!