FOTO Caricatura postata pe Facebook de publicatia Charlie Hebdo, inainte de atacul terorist

0
4

Cu putin timp inainte de atacul asupra saptamanalului de satira francez Charlie Hebdo soldat cu cel putin 12 morti, pe pagina de Facebook a publicatiei a fost postata o caricatura in care apare seful gruparii teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, potrivit Gandul.

La respectiva postare s-au strâns sute de comentarii, în care cititorii spun că a avut loc o tragedie, că libertatea presei a fost omorâtă.

Miercuri, redactia ziarului a fost vizata de un atac cu arme automate, în urma căruia cel puţin 12 persoane au murit, conform preşedintelui francez, Francois Hollande

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că "există cel puţin un rănit". Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, "s-au auzit numeroase tiruri" de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!