FOTO Comandamentul militar american in Orientul Mijlociu, PIRATAT de hackeri care se revendica de la gruparea terorista Stat Islamic

0
4

Comandamentul militar american in Orientul Mijlociu (Centcom) a fost piratat. O grupare care se revendica de la grupul terorist Stat Islamic (SI) a intrat pe conturile de YouTube si Twitter ale Centcom, unde au fost postate ceea ce hackerii pretind a fi documente secrete ale armatei SUA, printre care si adrese personale ale ofiterilor, potrivit Hotnews.                                                  

Pe acest cont se putea citi "SI este deja aici, suntem in computerele voastre, in fiecare baza militara".


 

Centcom a confirmat informatia si a anuntat suspendarea contului.

 

Oficiali americani citati de Reuters au afirmat ca imaginile publicate pe contul de Twitter al Centcom nu par sa reprezinte o problema de securitate sau sa contina informatii clasificate.

Anuntul piratarii conturilor a venit in acelasi timp in care presedintele Obama sustinea la Washington un discurs privind criminalitatea cibernetica.

Un banner alb si negru, cu imaginea combatantilor mascati si cu cuvintele "CyberCaliphate" si "I love you Isis", aparea pe aceste conturi, in locul siglei obisnuite a Centcom.

La Pentagon, oficiali americani au precizat ca, aparent, niciun document clasificat nu a fost publicat de hackeri.

Comandamentul militar pentru Orientul Mijlociu, care supervizeaza toate operatiunile militare din Irak, Siria si Afganistan, este situat in Tampa (Florida).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!