FOTO Monica Macovei a primit premiul Fundatiei Giovanni Falcone pentru lupta anticoruptie

0
9

Monica Macovei a primit joi premierul Fundatiei Giovanni Falcone pentru personalitatile care lupta impotriva coruptiei.

 

Premiul anual al Fundatiei Giovanni Falcone se acorda in Bulgaria personalitatilor cu rezultate in lupta anticoruptie. Joi, 17 septembrie, Monicai Macovei i-a fost decernat premierul de catre ambasadorul Italiei la Sofia.

 

Un Guvern corupt creează o realitate strâmbă în țara pe care o conduce și vrea să ne facă sclavi umili și tăcuți. Un Guvern corupt este o haită de lupi care ne mănâncă de vii. Scăpăm numai dacă spunem într-un glas și fără să obosim: gata! Haideți să ieșim din sclavie.

 

 

Și dacă votam pentru noi, și nu pentru politicienii corupți. Când plătim taxe unui Guvern corupt, nu o facem din patriotism, ci dintr-o obligație legală", a spus Monica Macovei la ceremonia de premiere.

 

Fundația Giovanni Falcone menține în memoria colectivă viața dedicată anti-corupției a magistratului italian. Giovanni Falcone a luptat cu mafia siciliană, a câștigat procesul faimos "Maxi Trial" din 1986-1987. Pentru că era incoruptibil și nimic nu l-a putut opri din drum, în mai 1992, mafia l-a omorât pe Giovanni Falcone, aruncând în aer, prin detonarea unei bombe, autostrada pe care Falcone se deplasa.

 

"Primesc cu bucurie, dar și cu modestie acest pŕemiu și îl dedic judecătorilor, procurorilor și polițiștilor români care și-au asumat riscuri pentru aducerea în justiție și condamnarea corupților din clasa politica. Ei știu că "lașii mor în fiecare zi, dar curajoșii o singură dată". 

 

Acesta este și motto-ul Fundației Falcone. Lașii nu se pun cu sistemul corupt,  pentru că le este frică, iar frica le omoară ființa în fiecare zi. O viață trăită în frică și lașitate este o viață pierdută pentru cel fricos, pierdută pentru țara lui și pentru omenire. Haideți să ne gândim numai la ce putem face pentru a schimba în bine lumea în care trăim", a mai spus europarlamentarul roman in discursul de multumire.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!