FOTO Prima pagina a cotidianului rusesc Novaya Gazeta: IARTA-NE, OLANDA!

0
5

Cotidianul rus “Novaya Gazeta” publica pe prima pagina a editiei de vineri mesajul “Vergeef ons, Nederlands“ (Iartă-ne, Olanda – trad.), ca raspuns la tragedia aviatica a zborului MH17, doborat de o racheta sol-aer de provenienta ruseasca, in estul Ucrainei. 298 de oameni au murit atunci, 193 dintre ei fiind olandezi, conform Adevarul.

Ediţia de vineri a publicaţiei ruse titra, în olandeză, pe prima pagină, „Vergeef ons, Nederlands“ (Iartă-ne, Olanda – trad.), deasupra unei imagini emotionante a liniei de maşini funerare care transportau sicriele victimelor zborului MH17.

(Sursa foto: Huffington Post)

Fotografia a fost făcută după ce primele cadavre au fost recuperate şi transportate la o cazarmă militară din Olanda pentru a putea fi identificate, după o ceremonie solemnă ce a avut loc la aeroportul Eindhoven.

Publicaţia „Novaya Gazeta“ a fost fondată de către Mihail Gorbaciov, fostul lider al Uniunii Sovietice, care a folosit banii primiţi în 1990, când a fost laureat al Premiului Nobel, penru a contribui la finanţarea ziarului, apărut în 1993, scrie „The Independent“. Ziarul este, de asemenea, deţinut de oligarhul rus Alexander Lebedev, al cărui fiu, Evgeny, conduce publicaţia britanică „The Independent“.

CITESTE SI: Mesaje depuse la ambasada Olandei la Moscova: Scuzati-ne, daca puteti! NE ESTE TEAMA, SUNTEM RUSINATI, SUNTEM IN DOLIU

„Novaya Gazeta“ este un ziar liberal foarte apreciat pentru investigaţiile sale, dar şi pentru poziţia fermă anti-Putin. Din 2001, publicaţia a pierdut patru jurnalişti, inclusiv Anna Politkovskaya, un critic virulent al guvernului şi un susţinător vehement al drepturilor omului. Aceasta a fost împuşcată mortal în 2006. Novaya Gazeta este una dintre ultimele publicaţii ruse care refuză să se ralieze directivelor Kremlinului, într-o vreme în care presiunea regimului Putin îşi spune cuvântul asupra independenţei presei din Rusia.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!