Franța, prin ochii unor români. De 14 iulie, ediții speciale la RFI România

0
5

Luni, 14 iulie,  de ziua națională a Franței, RFI România prezintă în exclusivitate rezultatele unui sondaj realizat de Ipsos Research România despre modul în care românii percep Franța.  Timp de trei ore, între 7 și 10 dimineața, ascultătorii RFI România vor afla răspunsuri la întrebări dintre cele mai diverse : câți români vorbesc franceza, care sunt primele imagini la care se gândesc atunci când vine vorba despre Franța, care este profilul francofonului, ce rol are gastronomia franceză în conturarea imaginii Franței.  

În „Matinal de zi cu zi” vor fi invitați scriitori, sociologi, oameni politici, experți în muzică și în gastronomie. Punctul lor comun ? Simpatia față de Franța.   

Edițiile speciale vor continua pe parcursul întregii zile cu relatări despre parada militară de pe Champs Elysees și petrecerea de la Ambasada Franței din București. 

Studiul Ipsos Research a fost realizat în perioada mai-iunie 2014 pe un eșantion de 720 adulți (18-64 ani) și este reprezentativ la nivel urban (vârstă, sex, regiune și mărime a localității). Eroarea de eșantionare este de A±3.65%. Interviurile s-au desfășurat la domiciliul respondenților, prin metodă CAPI (interviuri față în față, răspunsurile fiind notate folosind notebook-uri).

Studiul poate fi citit integral pe rfi.ro și ipsos.com.ro

  

Despre RFI Romania

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în intreaga ţară. Pe web, pagina RFI România înregistrează o creştere puternică a numărului de cititori (cu 45% mai multe accesări în 2013).

Despre Ipsos Research

 

Ipsos Research Romania este parte a grupului francez Ipsos – locul 3 global intre companiile specializate in cercetare de marketing. Compania ofera partenerilor sai solutii complete de cercetare, bazate pe o varietate larga de metodologii.

La nivel international, Grupul Ipsos este prezent in 86 de tari, compania operand sondaje online si offline pentru mai mult de 5.000 de clienti. In prezent, grupul Ipsos numara circa 16.000 de angajati permanenti si este listat la bursa din Paris.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!