Francois Hollande: Nicio tara a UE nu poate fi scutita de obligatia primirii refugiatilor

0
14

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la incheierea vizitei sale in Maroc, ca nicio tara europeana nu poate fi scutita de obligatia de a primi refugiati, pe baza dreptului de azil.

 

In legatura cu repartizarea "refugiatilor in cadrul dreptului de azil, aceasta repartizare trebuie sa fie in toate tarile europene, nimeni nu poate fi scutit de obligatie sau atunci nu mai apartinem aceluiasi intreg bazat pe valori si principii", a spus Hollande, citat de ziare.com
 

Seful statului francez s-a exprimat pentru repartizarea in solidaritate a 120.000 de refugiati in statele membre. Hollande a precizat ca el "doreste impreuna cu cancelarul (german) Angela Merkel ca acest mecanism (de repartizare) sa fie obligatoriu", dar unele tari "il refuza".

  

El a spus ca a cerut ministrului sau de interne Bernard Cazeneuve sa apere acest mecanism la intalnirea cu omologii sai europeni marti, inaintea summitului.
 

Miercuri la Bruxelles, cele 28 de state membre ale UE trebuie in mod special sa cada de acord asupra repartizarii a 120.000 de refugiati propusa de Comisia Europeana pentru a reduce presiunea asupra Italiei, Greciei si Ungariei confruntate cu un aflux fara precedent de solicitanti de azil.
 

O majoritate dintre cele 28 de state sunt favorabile acestei masuri de urgenta, dar mai multe tari se opun ferm acestui plan dintre care Ungaria, Polonia, Slovacia si Republica Ceha, aminteste France Presse.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!